• 50 jaar WOS

 • 50 jaar WOS

  WOS 50 jaar 
   Vijftig jaar geleden staken enkele dertigers en schoolvrienden de koppen bij elkaar om hun ontspannende sport vorm te geven. Een nieuwe zeilclub van én te Oostende werd te water gelaten. De club was voor kleinzeilerij met familiale en vriendschappelijke, sportieve en recreatieve ambities. 
   De bootjes werden te water gelaten in de Kalkaert. Het was de plaats waar de combinatie van sportieve krachten en nautische inzichten op de proef werd gesteld. Het klinkt dan ook normaal dat de eerste en stichtend voorzitter Etienne Lingier, de directeur van de Visserijschool van Oostende was. 
   
   
   
  Een viertal jaar later kon de club verhuizen naar de Spuikom in Oostende om kort daarop een nieuw pand te mogen betrekken.  In de loop van die 50 jaren werden goede contacten opgebouwd en onderhouden met de Marine, die nu samen met de zeescouts FOS de naaste goede buren zijn. Ook de kajakkende Waterratjes vonden een veilige thuishaven in de Watersport Oostende Spuikom. 
   Diverse watersporten komen aan bod : surfen, zeilen, kajakken en suppen. Vanuit het DNA der stichters, 
  afkomstig uit het onderwijs, is er steeds heel veel interesse geweest voor de jeugdwerking. Dit ligt mee aan de basis voor de groei van de zeilschool, op een beschut binnenwater gevuld met zeewater. 
   
   
   
  Vijftig jaar zal niet voorbij gaan zonder speciale activiteiten en festiviteiten. Een overzicht hiervan zal je kunnen vinden op onze website : www.spuikom.be 
   Alvast een voorsmaakje van het feestprogramma


   Zaterdag 24 augustus 2019

  - 10u00 open zeilwedstrijd *
  - 18u00 prijsuitreiking en receptie met live muziek
  - 19u30 feestmaaltijd *
  - 21u30 fakkeltocht met kajaks
  - 22u00 party time

  25 augustus 2019
  - doorlopend demo modelbouw Bredene
  - 2e hands markt watersportmateriaal *
  - 10u30 sloepenrace * ( team = 4 roeiers + stuurman ) 

  * inschrijven bij Ivo "schipper@spuikom.be" 


   Namens het bestuur : WELKOM