• Jubileumwedstrijd 24 augustus 2019

  Toelichtingen zeilwedstrijd

  Inschrijvingen

  Wanneer? Voor 17 augustus   

  Hoe? Per mail aan:

  schipper@spuikom.be

  bernard.vanherzeele@gmail.com

  Gegevens

  Type boot

  Naam & leeftijd zeiler

  Start

   

  Briefing 10u00

  Eerste reeks 10u30

  Races

  Voormiddag 2* reeksen

  Namiddag 3* reeksen

  *volgens weersomstandigheden

  Stop

  Einde wedstrijd 16u30   

  Proclamatie 18u00

  Kostprijs

  Gratis

  Indeling

  Optimist:11 jaar in 2019 of jonger

                12 jaar en meer in 2019

  Alle boten: 50 jaar of min in 2019

                    Ouder dan 50 jaar

  Aantal

  Alle boten: beperkt tot 40

  Optimist: kan beperkt worden

 • Clubkampioenschap

  Na 5 van de 10 wedstrijden zag het er naar uit dat Philippe Carlier moeiteloos zijn zoveelste trofee als clubkampioen zou mogen in ontvangst nemen. Vorig jaar was de uitdaging om geen enkele wedstrijd te verliezen. Dit jaar kon de lat hoger gelegd worden om zonder verlies van één reeks kampioen te worden met 100% .

  Dit lukte wonderwel gedurende vijf wedstrijden. Op 13 juli ging de zesde wedstrijd door met grotere belangstelling en concurrentie. De familie Bultynck was met Lander, Anders en hun moeder Ingrid Bellemans vertegenwoordigd. Anders en Ingrid zeilden op optimist. Door de hoge handicapfactor en ook hun talenten konden zij Philippe, niet letterlijk maar naar resultaat, de wind uit de zeilen houden. Het was van bij de start uitkijken wat dit zou geven in deze 6de wedstrijd .

  De eerste reeks werd overtuigend gewonnen door Ingrid, voor Anders er Philippe.

  De tweede en derde reeks werden gewonnen door Anders en Philippe kon de laatste reeks op zijn naam schrijven.

  In de einduitslag gaat Anders dan ook Philippe vooraf, gevolgd door Ingrid. Behalve deze strijd aan de top werd de wedstrijd bij zeer gunstig zeilweer door alle deelnemers gesmaakt naar ambiance en spanning. Bij de start van de tweede reeks kon er eens enthousiast geplaneerd worden met de neus in de warme zomerwind.

  In het globaal klassement na 6 wedstrijden staat Philippe Carlier onbedreigd aan de leiding. Anders nestelt zich met zijn hoog puntentotaal van de wedstrijd direct op tweede plaats. Voor de  ereplaatsen komen nog diverse kandidaten in aanmerking. Het best geplaatst zijn Frederik Valcke en Luc Vermeesch. Alles ligt hier nog open.  Er zijn immers nog 4 wedstrijden te varen en andere talenten kunnen door een paar goede uitslagen de ereplaatsen wegkapen, maar Philippe bedreigen wordt moeilijk.

  De resultaten kan U hieronder terugvinden.