• Jubileumfeest 50 jaar jong

  Zoals een paar keer aangekondigd is onze vereniging 50 jaar jong, en op 24 en 25 augustus zou dat gevierd worden. De weer- en watergoden waren ons gunstig gezind. Neptunus hield de blauwalgen weg zo dat er bij een warm zomerweertje gezeild kon worden, onder voorwaarde dat er wind was. Deze  liet het afweten in de voormiddag, zo dat de gegadigden  eens kennis konden maken met de fun van de sup. De namiddag compenseerde best goed met bij dit warme weer een wind die zware inspanningen zou vragen. Er konden 4 korte en 2 lange reeksen gevaren worden, met regelmatig een verrassende uitslag. Bij deze multidisciplinaire benadering toegankelijk voor alle types boten werden diverse groepen gemaakt. Een eerste waren de optimisten, gewonnen door Anders Bultynck. Een tweede groep waren de 50plussers. Hier won Ingrid Bellemans nipt van Dirk Vandevelde, die de voorzitter Luc Vermeesch vooraf ging. De anderen, de grootste groep, werden opgedeeld in eenmans- en tweemansboten. Bij deze laatste sprintte Arne Verbeke altijd ver voorop. Bij de solovaarders lag Tom Bellemans lange tijd voorop, maar in de zesde reeks stak Mendy Slabbinck hem genadeloos voorbij. De volledige resultaten zijn te vinden op onze website : www.spuikom.be

  Bij de proclamatie werd aan elke deelnemer een passende gedenkwimpel voor 50 jaar WOS overhandigd door de voorzitter. Tevens werd het oudste lid met 48 jaar  trouw in de bloemetjes gezet. Met een muziekje werd de overgang gemaakt via een korte receptie naar het keuzeavondmaal. Na het invallen van de avond konden wij nog genieten van de “lichtjes van de Spuikom”  Zij werden gepeddeld door diverse kajaks, wat een feeërieke aanblik gaf vanop het terras.

  Na de drukke zaterdag volgde een zachter zondagsprogramma. De modelbouw uit Bredene was er te gast in de clublokalen met een gevarieerd aanbod van oorlogsschepen, commerciële vaartuigen en visserssloepen.

  Sloepen, in ware grootte, eisten de aandacht op in een sloeperrace per twee naar op het eerste zicht te ver geankerde boeien. Niet minder dan zeven teams met ronkende namen waren present om twee uitdagingen aan te gaan. Deze heetten opgesomd volgens het eindresultaat : De Triathloners; De Waterratjes; D’ uitgoanders; Ploeg van de Schipper; Familiy man; De Balou’s en  Family woman. De Triathloners namen een ingestudeerde vliegende start in de eerste reeks en klokten enkel door zichzelf te verbeteren tijd af. Ietwat oevermoedig gingen zij in de tweede reeks te vroeg over de startlijn. Met hun spierkracht en aangevuurd door Daniëlle, een echte triatlondiva, slaagden zij er toch in de beste tijd over de twee reeksen neer te zetten. Het werd een finale tegen de Waterratjes, ervaren in het hanteren van de peddels, waarbij de spierkracht het haalde van de ervaring. Op een laat middaguur kon dan ook de vrolijke en sportieve voormiddag aan de bar worden afgesloten.

   

 • Clubkampioenschap (tussenklassement na wedstrijd 08)