top of page

Kajak informatie

Wie zijn wij?

Kajakclub De Waterratjes werd opgericht in 1992. Via enkele tussenstations - Boudewijnkanaal Dudzele, Polderwind Zuienkerke en St-Pietersplas Brugge - kwamen we in april 2008 op de Spuikom terecht bij de WOS. Hier vonden we onderdak voor al het kajak- en sup materiaal en konden we onze activiteiten hernemen.
 

Wat doen we?

De club staat open voor iedereen die houdt van gezonde ontspanning in en op het water. Er wordt gestart met initiatie op de Spuikom. Eens je de basiskneepjes onder de knie hebt kan er worden uitgeweken naar zee of naar het stromende water in de Ardennen. De klemtoon ligt bij ons op het recreatief varen. Er is geen competitie of prestatiedruk mee gemoeid. Iedereen vaart op eigen tempo en volgens eigen mogelijkheden. Er worden regelmatig uitstapjes gemaakt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Tijdens de wintermaanden trainen we in het zwembad van Bredene. We geven initiatie eskimotage en leren er enkele reddingstechnieken aan. Bij uitstapjes naar de Ardennen wordt er kennis gemaakt met "wildwatertechnieken". We trekken ook regelmatig naar zee, waar we leren surfen in de branding. De hiervoor vereiste technieken worden ook stapsgewijze aangeleerd. Als je het iets rustiger aan wilt doen dan kun je deelnemen aan de verschillende toertochten die op Vlaamse waterlopen worden ingericht. Je ziet er is voor elk wat wils. We hebben ook enkele kano’s ter beschikking voor wie niet graag alleen in een bootje zit.

 Sup initiatie.

We hebben een aantal supboards liggen waarmee je eerst onder begeleiding het water mee op kan. Heb je ervaring genoeg, dan kan je ook in je ééntje met de sup een leuke sportieve namiddag op de spuikom beleven.

Wie kan er in de club terecht?

Iedereen die houdt van ongedwongen, gezellig samen sporten zonder drukdoenerij. De leeftijd van de leden varieert van 10 tot 40+. De enige vereiste die wij stellen is dat deelnemers over een zwembrevet beschikken. Eigen materiaal is niet nodig, in de club is alles voorhanden. We beschikken over een 40-tal kajaks voor klein en groot.

Inititaties

Wil je graag nog wat meer info of sta je te popelen om eens in een kajak te springen, geen probleem!

Iedere zaterdagnamiddag (14u - 16u30) kun je bij ons terecht.

Je mag vrijblijvend eens komen proefvaren. Maak een afspraak via mail en we zorgen ervoor dat er iemand klaar staat om je wegwijs te maken in de club en op het water.

Wil je op een ander tijdstip eens komen varen neem dan contact op voor een afspraak.

G- sport

Ook mensen met een beperking zijn welkom bij ons. Ons clubhuis is wel moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het watervlak is wel makkelijk bereikbaar. De enige vereiste is een zwembrevet van minstens 25m.

Groepslessen, teambuilding, sportdagen, supinitiaties,…

Wil je met familie, sportclub, vrienden, collega’s een leuke activiteit op het water dan kun je ons steeds contacteren. We bespreken de mogelijkheden en zien wat haalbaar is. Dit kan enkel in het weekend. Tijdens schoolvakanties kan het eventueel buiten het weekend.

Contact en info: Patriek Dieussaert +32 (0)495542978   patrick.dieussaert@telenet.be

Logo waterratjes.jpg
Kajakken (5)
Kajakken (13)
Kajakken (12)
Kajakken (7)
bottom of page